latinica  ћирилица
21/07/2017 |  19:14 | Autor: RTRS

Tri supernamirnice koje treba da kupite čim stignete na more

Ako ljetujete u sopstvenoj vikendici na moru ili ste iznajmili apartman, vjerovatno ćete sa sobom ponijeti hranu za odmor. Ove namirnice nemojte da kupujete u svom mjestu, već sačekajte da dođete do odabrane destinacije i nabavite ih od domaćih proizvođača.
Limunada - Foto: vijesti.me
LimunadaFoto: vijesti.me

1. Limun

Domaći limun je teško naći, pa iskoristite priliku i nabavite osvježavajuće citrusno voće čim stignete na svoju morsku destinaciju. Domaći limun će, za razliku od kineskog, poboljšati ukus jela, a naročito ribe. Osim toga, vitamin C ima izuzetno blagotovorno dejstvo na zdravlje.

2. Maslinovo ulje

Ljetnje salate će imati bolji ukus ako ih začinite domaćim maslinovim uljem. Posjetite pijacu i pronađite lokalnog proizvođača ulja za svoje kulinarske majstorije. Možda na taj način nećete uštedeti novac, ali ćete dobiti proizvod koji će prijati vašem organizmu. Iako na odmoru nećete stići da potrošite velike količine, svakako kupite koju flašu ili kanticu viška, kako biste što duže uživali u blagodetima ove namirnice.

3. Svježa jaja

Јaja sigurno nećete nositi sa sobom da se ne bi pokvarila, ali to ne znači da bi trebalo da izbjegavate njihovu konzumaciju na odmoru. Ona su jeftini izbor bjelančevina, a brzo se spremaju, tako da se nameću kao logičan izbor za kasne doručke ili jednostavne večere koje će nadoknaditi nedostatak energije i nutrijenata.

Izvor: Agencije