latinica  ћирилица
22/07/2017 |  15:50 ⇒ 20:32 | Autor: RTRS

U Milićima otvoreni specijalna hirurška bolnica i porodilište

U Milićima su danas otvoreni specijalna hirurška bolnica i porodilište u okviru Specijalističkog medicinskog centra Kompanije "Bokist".
Milići: Otvoreni specijalna hirurška bolnica i porodilište - Foto: SRNA
Milići: Otvoreni specijalna hirurška bolnica i porodilišteFoto: SRNA

Specijalna hirurška bolnica i porodilište prostiru se na oko 750 metara kvadratnih površine, a u njihovu adaptaciju i opremanje "Boksit" je investirao oko 1.350.000 KM.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je na otvaranju da je ovo dokaz da saradnja Vlade i kompanija, kao što je "Boksit", može biti i u zdravstvenom sektoru.

- Mi smo 2015. godine u zakonu omogućili da ovakve kompanije, koje imaju mogućnost, socijalnu odgovornost i želju, mogu da otvaraju i zdravstvene ustanove - podsjetio je Bogdanić.

Bogdanić je pohvalio rukovodstvo "Boksita" koje je odlučilo da u novootvorenom porodilištu ne naplaćuje porođaje, te da očekuje da radi punim kapacitetima.

On je ocijenio da će stanovnici Milića i cijele ove regije sada imati još kvaliteniju zdravstvenu zaštitu.

Predsjednik Kompanije "Boksit" Rajko Dukić istakao je da je za rad ove ustanove obezbijeđeno stručno osoblje, u statusu stalno zaposlenih ili zaključivanjem ugovora o pružanju zdravstvenih usluga.

- Imamo zaključene ugovore sa značajnim privrednim subjektima i drugim institucijama u regiji o pružanju zdravstvenih usluga, a s razlogom očekujemo da ćemo dobiti sve potrebne dozvole i registrovati se, odnosno zaključiti ugovor sa Fondom i time zvanično ući u mrežu zdravstvenih ustanova u Srpskoj - naglasio je Dukić.

On je izrazio želju da ovaj medicinski centar ima dobru saradnju sa svim zdravstvenim ustanovama.

Izvor: SRNA