latinica  ћирилица
22/07/2017 |  18:57 ⇒ 21:00 | Autor: RTRS

Dubički Autoprevoz kupila kompanija Ars (VIDEO)

Dubički Autoprevoz, u kojem je stečaj pokrenut prije dvije godine, kupila je kompanija Ars iz Kozarske Dubice. Kupac će zadržati dosadašnju uslužnu i prevozničku djelatnost, ali za sada nije planirano otvaranje novih radnih mjesta.
Kozarska Dubica - Autobuska stanica - Foto: RTRS
Kozarska Dubica - Autobuska stanicaFoto: RTRS

Nakon dvije godine stečaja, dubički Autoprevoz, u čijem je vlasništvu i autobuska stanica, dočekao je kupca. Riječ je o lokalnoj kompaniji Ars, koje je za kupovinu izdvojilo oko 750.000 KM. Zadržaće i djelatnost i radnike preduzeća.

- Radićemo na sanaciji objekata koji su u fazi propadanja. Uglavnom, čim prije sve ćemo dovesti u funkciju. Mislimo da nećemo mijenjati djelatnost Autoprevoza. Ne vjerujem da će uskoro biti prijema novih radnika, možda ako otvorimo  kafić ili trgovinu, ali o tom potom - kaže Slavica Arsenić, direktor kompanije Ars.

Nekada je dubički Autoprevoz zapošljavalo oko stotinu radnika, a danas samo troje. Nadaju se da će ovo preduzeće konačno "stati na svoje noge".

- Čuli smo sve najbolje o ovoj kompaniji i nadam se da će uspješno nastaviti djelatnost - kaže radnik Dušan Tubić.

Bivšim radnicima, duguje se oko 45.000 KM. Među njima je i Mile Milanković koji kaže da je dug dostigao 7.500 KM.

- To je i prošlo kroz institucije pravosuđa, a imamo i rješenje o tom dugu - tvrdi Milanković.

Stečajni upravnik preduzeća, Dušan Kovačević, kaže da će u skladu sa članom 35 Zakona o stečajnom postupku biti izvršeno namirenje obaveza prema povjeriocima.

Dubička autobuska stanica radila je i u stečaju. Autoprevoz posjeduje i kapacitete za tehnički pregled vozila, ali i oko 14 i po dunuma zemljišta.