X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
22/07/2017 |  19:54 ⇒ 20:29 | Izvor: RTRS

Za nekog smeće, a za nekoga građevinski materijal- napravio ogradu od plastičnih boca! (VIDEO)

Novac nekada nije toliko bitan koliko ideja. To potvrđuje Neđo Ninić iz Kozarske Dubice koji je od plastičnih flaša napravio ogradu.
Ograda od plastičnih flaša - Foto: RTRS
Ograda od plastičnih flašaFoto: RTRS

Nadomak manastira Moštanica, daleko od gradske buke i vrelog asfalta Neđo Ninić kupio je, kako kaže, svoje "parče" raja. Međutim, za ogradu, nije bilo novca. To Ninića nije pokolebalo. Odlučio je da napravi mnogo jeftiniju ogradu i to od bačenih plastičnih flaša, uz pokoju limenku.

- Pošto ovdje nemam struje, preko akumulatora bušim dno i čep i provlačim pocinčanu ili plastificiranu žicu - pojašnjava Neđo proces nastajanja ove neobične ograde.

Uz malo truda, a sasvim malo novca, osvanula je ograda koju bi u suprotnom morao platiti nekoliko stotina maraka. Podrška ideji nije izostala. Pored boca koje je sam prikupio, dobro je došla i pomoć komšija u ovom neobičnom poduhvatu.

U ogradu dužine 130 metara, širine 30, otišlo je 1.500 plastičnih flaša. Sav posao bio je završen za samo tri dana. Neđo u šali kaže da je zbog ograde morao prazniti i ambalažu.

- Naravno da sam morao i popiti ponekad kako bi ispraznio ambalažu, tako da sam spojio ugodno sa korisnim - priznaje ovaj kreativni Dubičanin.

Јedno je sigurno - ugodno i korisno moraće spajati i u narednom periodu, jer je za završetak ograde potrebno još nešto više od dvije hiljade flaša.