latinica  ћирилица
24/07/2017 |  11:03 | Autor: RTRS

Radinici RiTE Ugljevik: Spriječiti višemilionsku štetu

Nezadovoljni radnici Rudnika i termoelektrane /RiTE/ Ugljevik pozvali su danas nadležne da spriječe višemilionsku štetu koju ovaj energetski gigant Republike Srpske trpi na osnovu sudskih odluka.
RiTE Ugljevik - Foto: RTRS
RiTE UgljevikFoto: RTRS

"O šteti od osam miliona KM za RiTE Ugljevik, koja je nastala na osnovu sudskih odluka za nikad ugovorene i urađene poslove, obavijestili smo institucije izvršne i zakonodavne vlasti Republike Srpske i BiH, pravosudne i istražne organe, Agenciju za prevenciju i suzbijanje korupcije, `Transparensi internešnel`, ali regovanja su uglavnom blaga ili ih uopšte nije bilo", navodi se u saopštenju.

Radnici kažu da je, prema nezvaničnim informacijama, o ovom problemu MUP Srpske završio istragu i predao izvještaj Specijalnom tužilaštvu gdje je, kako tvrde, sve stalo. U apelu koji je dostavljen medijima podsjeća se da su, zbog ovog problema, iz RiTE Ugljevik do sada uputili dopise na 38 adresa u Srpskoj i BiH, na koje uglavnom nisu dobili odgovore.

Radnici podsjećaju da su, vidjevši da poslije 13 godina sudovi donose presude u korist potencijalnih izvođača radova na otkrivci za nikad ugovorene i urađene poslove do čijeg ugovaranja nije došlo odlukom Vlade Republike Srpske, nezadovoljstvo iskazali i na protestima u Banjaluci i dopisima organima vlasti.

Izvor: SRNA