latinica  ћирилица
24/07/2017 |  13:01 | Autor: RTRS

Šume Srpske: Pejović nije poštovao poslovnu politiku

Direktoru Šumskog gazdinstva "Vučevica" u Čajniču Slobodanu Pejoviću nije produžen mandat zbog nepoštivanja poslovne politike, zbog čega je Uprava odlučila da protiv njega pokrene postupak utvrđivanja odgovornosti za povredu radne obaveze, saopšteno je danas iz "Šuma Republike Srpske".
Šume Srpske -
Šume Srpske

Iz Šuma su, povodom obustave proizvodnje u "Vučevici" i zahtjeva radnika ovog gazdinstva, naveli da je ta odluka donijeta na sjednici Uprave 30. juna ove godine, kao i da je Pejoviću mandat direktora istekao 14. marta 2016.

"Imenovani je od tada bio vršilac dužnosti direktora, mandat mu je produžavan više puta, a status v. d. je prema posljednjem rješenju istekao 21. jula ove godine", navode iz "Šuma Srpske".

Više od 100 radnika "Vučevice" obustavilo je proizvodnju i počelo proteste sa zahtjevom da se povuče odluka "Šuma" o smjeni direktora.

Prema pisanju medija, radnici su nedavno spriječili da se ozvaniči smjena aktuelnog i imenovanje novog direktora Neđe Mašića, jer smatraju da novi ne ispunjava uslove za tu poziciju.

"Vučevica" je prošlu godinu završila je sa 1,4 miliona KM dobiti.

Izvor: Srna