latinica  ћирилица
25/07/2017 |  10:55 ⇒ 12:02 | Autor: RTRS

Sastanak o nadzoru nad OBA počeo u Sarajevu

U Sarajevu je počeo sastanak članova Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH sa Izvršnim obavještajnim komitetom i rukovodstvom OBA.
Fahrudin Radončić (Foto: oslobodjenje.ba) -
Fahrudin Radončić (Foto: oslobodjenje.ba)

Član Komisije Fahrudin Radončić iz SBB-a izjavio je pred početak sastanka da će biti riječi o situaciji u OBA koja nije dobra jer ima mnogo neriješenih pitanja.

"Ko je zapalio zgradu Predsjedništva BiH, napao predsjednika Srbije Akleksandra Vučića, ko je napao jednog od funkcionera SDA Adila Osmanovića, ko je minirao mezar Alije Izetbegovića?", upitao je Radončić.

Kad je riječ o zahtjevu za suspenziju predsjedavajućeg Zajedničke komisije Nikole Špirića iz SNSD-a, Radončić je rekao  da se treba i može razgovarati o Špiriću, ali da je to manje bitno, jer je situacija takva da je rukovodstvo OBA podijeljeno na nacionalnoj i personalnoj osnovi.

U Izvršnom Obavještajnom komitetu su predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i njegovi zamjenici ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda. Sastanku u zgradi Parlamentarne skupštine BiH prisustvuje generalni direktor OBA Osman Mehmedagić i njegov zamjenik Trifko Buha.

Izvor: SRNA