latinica  ћирилица
26/07/2017 |  11:53 ⇒ 13:27 | Autor: RTRS

Košarac: Izetbegović upravlja strukturama Saveza za promjene

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Staša Košarac, rekao je da je otkazivanje sastanka političkih lidera u Mostaru još jedan primjer da Bakir Izetbegović negira svaki pokušaj rješavanja izazova koji postoje pred BiH.
Saša Košarac - Foto: SRNA
Saša KošaracFoto: SRNA

"Kada neko želi da okupi lidere da se razgovara o velikim izazovima koje ima BiH, da se kroz dijalog pokuša naći model rješenja, imamo u startu potpunu negaciju od Izetbegovića koji očigledno ima moć da naređuje određenim strukturama iz takozvanog Saveza za promjene. Ta dominacija je vidljiva kroz obraćanje i stavove predsjednika SDS-a i PDP-a da, tobože, ni oni ne žele da učestvuju u takvim razgovorima", rekao je Košarac.

On kaže da to govori o tim politikama - da kroz sprovođenje napada na institucije Republike Srpske - predsjednika, Narodnu skupštinu, Vladu, RTRS - postoji potpuna politička sinergija između Izetbegovića i ljudi koji dolaze iz Saveza za promjene, koji danas participiraju u zajedničkim institucijama BiH i dijele vlast sa Izetbegovićem.

Izvor: SRNA