latinica  ћирилица
26/07/2017 |  12:11 ⇒ 12:56 | Autor: RTRS

Trebinjci pobjednici bh. finala "Siti gejmsa" (VIDEO)

Trebinje je bilo domaćin popularnih ljetnjih igara "Siti gejms" finala za BiH.
Trebinje: Pobjednici siti gejmsa - Foto: RTRS
Trebinje: Pobjednici siti gejmsaFoto: RTRS

Najviše umijeća u zabavnim i atraktivnim disciplinama na vodi pokazala je ekipa domaćina, pa će Trebinjci predstavljati BiH na međunarodnom polufinalu u Beogradu. Ovo su osme igre i ove godine okupile su 12 zemalja i više od 2.000 takmiačra.

Sport, spretnost u zahtjevnim i zabavnim disciplinama, dobra atmosfera i navijanje za prvaka BiH obilježili su popularne ljetne igre.

Najviše umijeća i sportske spremnosti pokazali su domaćini i dobrim rezulatima u atraktivnim diciplinama "vaterpolo u zraku", "košarka", "spasavanje turistkinje" i drugim osigurali poziciju prvaka.

Iako su ostali bez titule, ostali finalisti iz pet bh. gradova ne odlaze nezadovolji. Ističu da su došli, prije svega, da se dobro zabave, te da je taj cilj u potpunosti ispunjen.

Bez obzira što su za neke rezultati bili u drugom planu, priprema i treninga, ipak, nije manjkalo.

Popularne ljetnje igre su, nezvanični, nasljednik čuvenih Igara bez granica. Ove godine učestvuje 12 zemalja i više od 2.000 takmičara, a osnovni cilj je da se uz sport zbližavaju evropski gradovi i obogaćuje trusitička ponuda.

- Discipline biramo po mjestu gdje se igra finale, pa tako u Trebinju nisu mogli izostati vaterpolo i pršuta na primjer - kaže autor projekta Miroslav Krzik.

Trebinje je prvi put dio ove sportsko-zabavne priče i to zbog rejtinga koji ima turističkim krugovima i na turističkim kartama svijeta.

Pobjednička ekipa učestvovaće u polufinalu koje će biti održano krajem avgusta u Beogradu. Finale bi trebalo da bude održano u septembru u Biogradu na moru. Organizatori takmičenja su Grad Trebinje, nevladina organizacija Napredna Srpska, uz podršku agencije Adria Ivents.