latinica  ћирилица
26/07/2017 |  16:37 | Autor: RTRS

Ćuk: Svima je cilj da nas pobijede, pa i Hrvatima

Srpski vaterpolista Miloš Ćuk kaže da mediji u Hrvatskoj kritikuju reprezentaciju zbog ubjedljivih poraza od Srbije. Kvalitet ekipa je izjednačen, dodaje Ćuk.

Vaterpolisti Srbije i Hrvatske sastaju se u polufinalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu u Budimpešti.

- Nije finale prije finala, ovdje je i Mađarska favorit za najviši plasman od samog početka turnira. Biće to duel dvije najbolje odbrane na turniru, biće teško, tvrdo, sa puno dula. Imaju odlične bekove. Teško ćemo ih probiti, ali smo u ranijim mečevima u tome uspijevali što nas stavlja u ulogu favorita - ocijenio je Ćuk.

Srbija je u četvrtfinalu ubjedljivo bila bolja od Autralija sa 15:5, Hrvati su u svom duelu pobijedili Italiju sa 12:9.

- Kvalitet je izjednačen. Mi kao uvijek idemo na pobjedu i da uđemo u finale. Zadovoljan sam to igramo sa njima jer obje ekipe igraju čist vaterpolo. Biće fer susret dvije odlične ekipe kao što je uvijek bilo. Uvijek sve u okvirima sportskog ponašanja - napominje Ćuk koji dodaje da serija srpske selekcije može samo da motiviše Hrvate.

- Njihovi mediji su ih kritikovali zbog ubjedljivih poraza od nas. Svima je cilj da nas poobijede, to je važnije od medalje. Sve je to sportski, a mi ćemo truditi da se odbranimo i da ostvarimo rezultat kakav je bio u ranijim mečevima - ističe Ćuk.

Srpski vaterpolista je rekao još i da će atmosfera biti dobra, te da lijepi potezi neće izostati.

Izvor: B92