latinica  ћирилица
26/07/2017 |  17:42 ⇒ 20:28 | Autor: RTRS

SDS optužuje ministra Dragana Lukača (VIDEO)

Srpska demokratska stranka optužila je ministra Dragana Lukača, da je privatizovao MUP Republike Srpske, jer je tender za nabavku uniformi vrijedan 7,3 miliona maraka dobila firma iz Visokog.
Banjaluka:Zgrada MUP-a - Foto: RTRS
Banjaluka:Zgrada MUP-aFoto: RTRS

Iz MUP-a poručuju, tender je raspisan u skladu sa odredbama Zakona o javnim nabavkama BiH i Pravilnikom o uniformi policijskih službenika.

Dragan Lukač je prekršio sva pravila i privatizovao je MUP RS. Tender za nabavku uniformi je tendenciozan, rekao je potpredsjednik SDS-a Kostadin Vasić.

- Firma "Trejd" iz Visokog je dobila ovaj tender, iako su domaći proizvođači jasno ukazivali kao i SDS da treba da pospješujemo domaće firme da i one stanu na noge, kaže Vasić

Ko je sada Bakirov i gdje je ova firma registrovana, u Federaciji ili Republici Srpskoj, pita Vasić.

- Ista firma dobila je i nabavku oružja od šest miliona maraka. Nabavljaju se radari vrijednosti 9,3 miliona maraka. Znači da Lukač radi sa tenderima šta hoće i na taj način krši sva pravila, dodao je Vasić.

U MUP-u Republike Srpske kažu da je tender raspisan u skladu sa odredbama Zakona o javnim nabavkama BiH i Pravilnikom o uniformi policijskih službenika.

Konstatovano je da je predmetna nabavka imala međunarodni karakter, bila transparentna i ničim nije ugrožavala pravednu konkurenciju, te je bila dostupna svim zainteresovanim ponuđačima u zakonski predviđenom roku. Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske konstatovala je da su prošle godine sve javne nabavke MUP-a Srpske bile realizovane u skladu sa zakonom, te će revizija, kao i drugi relevantni faktori, imati uvid i u ovu javnu nabavku.