latinica  ћирилица
27/07/2017 |  10:49 ⇒ 10:49 | Autor: RTRS

Čubrilović: Srpski narod dao ogromnu žrtvu u borbi protiv fašizma

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je svim učesnicima NOB-a i svim građanima Republike Srpske 27. juli, Dan ustanka u borbi protiv fašizma, podsjećajući da je srpski narod Krajine ovim ustankom među prvima u Evropi pokazao da je slobodarski narod koji je hrabro ustao protiv fašizma i krenuo putem slobode i pravde.
Nedeljko Čubrilović - Foto: RTRS
Nedeljko ČubrilovićFoto: RTRS

- Srpski narod je u toj borbi podnio ogromnu žrtvu. To nikada ne smijemo zaboraviti i trebamo biti ponosni na hrabrost naših predaka koji su živote dali za slobodu. Dužnost nam je da se prisjetimo svih onih koji su život dali u borbi protiv fašizma, a svim preživjelim borcima narodnooslobodilačkog rata da čestitamo ovaj značajan datum naše istorije - naglasio je Čubrilović.

Svjedoci smo, nažalost, naveo je Čubrilović, da se ideje fašizma na ovim prostorima ponovo oživljavaju, što najoštrije osuđujemo i čemu se moramo jedinstveno suprostaviti.

On je podsjetio da je srpski narod velikom žrtvom i stradanjima dao ogroman i nemjerljiv doprinos u pobjedi nad zlom fašizma i da se i danas bori za svoju, ali i za slobodu i ravnopravnost svih drugih naroda u BiH i u regionu.