latinica  ћирилица
27/07/2017 |  12:40 ⇒ 13:46 | Autor: RTRS

Promocija narodnog stvaralaštva u Prijedoru

Na Malom gradskom trgu u Prijedoru danas je otvorena manifestacija "Zlatne ruke Potkozarja" na kojoj je ove godine rukotvorine predstavilo oko 40 izlagača. Manifestaciju, čiji je cilj očuvanje i njegovanje kulture, tradicije i običaja naroda koji živi na ovom području, otvorio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.
Manifestacija "Zlatne ruke Potkozarja" - Foto: SRNA
Manifestacija "Zlatne ruke Potkozarja"Foto: SRNA

Direktor prijedorske Turističke organizacije Amira Ganić rekla je da ova manifestacija ima i prodajni i takmičarski dio, a nagrade će biti dodijeljene u dvije kategorije - za najoriginalniji eksponat i za najljepše uređen štand.

Na početku manifestacije organizovan je bogat kulturno-umjetničkim program, izvedba ženske i muške vokalne grupe Kulturno-umjetničkog društva "Milan Egić", Etno-grupe "Vile Petrova", nastup vokalne solistkinje Amile Memić iz Kozarca, a tamburicu je zasvirao i knez Gornje Dragotinje, jedine kneževine na Balkanu, Radovan Egić.

Nagrade će biti dodijeljene sutra, na dan zatvaranja manifestacije, čiji je organizator Turistička organizacija grada Prijedora, a pokrovitelj je Gradska uprava.

Izvor: SRNA