latinica  ћирилица
27/07/2017 |  15:14 ⇒ 17:48 | Autor: RTRS

Na biciklističkom maratonu u Britaniji - Srpsku i BiH predstavlja Јovan Živković (VIDEO)

U nedjelju, 30. jula, počinje jedna od najvećih maratonskih biciklističkih trka u Velikoj Britaniji London- Edinburg- London. Republiku Srpsku i BiH predstavljaće Šamčanin Јovan Živković.
Biciklista iz Šamca - Foto: RTRS
Biciklista iz ŠamcaFoto: RTRS

Za vožnju dugu 1.441 kilometar stazom koja dionicom od 12 kilometara predviđa i uspone kroz brdsko- planinske predjele Britanskog ostrva Živković je, kaže, spreman i motivisan. U okviru priprema, do sada je prešao 9 hiljada kilometara.

- Јa očekujem da ću završiti ispod ovog maksimalnog vremenskog limita, očekivanje je da izvezem u roku sa nekih možda 10 sati uštede, ako bude sve u redu.. Sudeći prema vremenskoj prognozi nisam baš pretjerano optimista, najavljuju i kišu i hladno vrijeme tako da će uslovi biti otežani za vožnju - dodao je Živković.

Živković, 47-godišnji ljekar, biciklizmom se bavi od djetinjstva, a maratonac je postao 2010. godine. Ipak, za učešće u trci u Velikoj Britaniji trebalo mu je i malo sreće, budući da su biciklisti iz cijelog svijeta zainteresovani za taj izazov.

On kaže da se prijavio onlajn i da je uplatio kotizaciju. Nije mu poznato, kako navodi, kakav je bio metod izbora takmičara, ali je on jedini iz BiH koji je izabran. 

- To mi je čast i zadovoljstvo, naravno - zaključio je Živković.

U maratonskoj trci London-Edinburg-London učestvuje 1.500 biciklista iz cijelog svijeta. Rutu treba da pređu za 116 časova. Živković očekuje da će trku završiti znatno prije tog roka i u Šamac i Republiku Srpsku donijeti neku od medalja. Želimo mu mnogo sreće!