latinica  ћирилица
28/07/2017 |  07:57 | Autor: RTRS

Bez zastoja u saobraćaju

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozila saobraćaju uglavnom po suvom kolovozu, bez zastoja i posebnih ograničenja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Saobraćaj - Foto: RTRS
SaobraćajFoto: RTRS

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Prnjavor, izmijenjen je režim saobraćanja u zoni ukrštanja sa istoimenim magistralnim putem, a vozila će do 31. avgusta prolaziti u oba smjera, sa ograničenjem brzine kretanja od 20 do 40 kilometara na čas.

Radi postavljanja led-markera u tunelima "Laktaši" i "Klašnice", na auto-putu Gradiška-Banjaluka, izmijenjen je režim saobraćaja. Radovi su počeli 20. juna i predviđeno je da traju dva mjeseca.

Zbog izlaska mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor-Stanari, sekcija Prnjavorska petlja. Izmjene bi trebalo da traju do 31. decembra.

Radovi na rekonstrukciji puta izvode se na regionalnom putu Bratunac-Zeleni Јadar, na području opštine Srebrenica.

Zbog deminiranja terena na deminerskom radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13, opština Doboj, na magistralnom putu Brod-Odžak do 22. decembra, radnim danima od 8.00 do 18.00 časova, vozila će saobraćati sa 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, i R-476, dionica Ukrina-Gornja Vijaka, vozila zbog aktiviranog klizišta saobraćaju naizmjenično jednom trakom.

U većem dijelu FBiH vozila saobraćaju po pretežno suvom kolovozu.

Zbog redovnog održavanja u tunelu "Lendava", na magistralnom putu Јablanica-Konjic, od 7.00 do 17.00 časova vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Izvor: SRNA