latinica  ћирилица
28/07/2017 |  09:24 ⇒ 20:15 | Autor: RTRS

Zapaljen automobil Olivera Ivanovića (VIDEO)

Automobil marke "pasat" lidera SDP Olivera Ivanovića zapaljen je rano jutros, oko četiri sata, u Kosovskoj Mitrovici, javlja Kos sev.
Zapaljen automobil Olivera Ivanovića - Foto: RTS
Zapaljen automobil Olivera IvanovićaFoto: RTS

Oliver Ivanović je na konferenciji za novinare rekao da je, povodom ovog incidenta, dao izjavu policiji, koja ga je obavijestila da je obavljen uviđaj.

Ivanović je naveo da je hauba od automobila bila otvorena i da je automobil gorio sa prednje strane.

- Nemam nikakav lični sukob ni sa kim. Nemam nikakav nelegalni biznis, nemam ništa što bi me dovelo u sukob sa ljudima, jedino što može da se desi jeste to da imam političke neistomišljenike, ali to ne smije da bude razlog za ovako nešto - rekao je Ivanović na konferenciji kojoj je prisustvovao i ljekar Dragan Milović, kojem je prije dva dana u Zvečanu takođe zapaljen automobil.

Lider SDP ističe da lokalne vlasti moraju da se jasno distanciraju od ovog incidenta.

- Ovaj grad i građani ne zaslužuju ovako nešto. Poslije 18 godina zaslužujemo da imamo miran život, miran razvoj i da vodimo računa o svojoj djeci u jednoj potpuno mirnoj atmosferi, a ne da brinemo o bezbjednosti poslije ovoliko godina - dodao je Ivanović.

Na pitanje ko su mu politički neistomišljenici, Ivanović kaže: "Ne bih htio o tome. Znaju oni, prepoznaće se sigurno".

Naveo je da će vjerovatno biti kandidat za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima na KiM.

- Isti je recept za paljenje mog automobila kao i u slučaju Dragana Milovića prije samo dva dana u Zvečanu - rekao je Ivanović.

Prije samo dva dana u Zvečanu, ispred takozvane Metalove zgrade u ranim jutarnjim časovima zapaljen je automobil ljekara i nekadašnjeg predsjednika ove opštine Dragiše Milovića.

Milović je poručio da je on ljekar i da se ne bavi politikom.

- Zapaljen mi je automobil. Ovo su političke poruke. Nekome se ne sviđa da se Milović viđa sa Ivanovićem. Albanac sigurno nije zapalio auto... Ovo je samo vrh ledenog brijega onog šta se dešava u posljednje četiri godine - rekao je Milović.

Istakao je da nijedan incident u kome su vinovnici ili žrtve javne ličnosti nije riješen.

- Očekujem da kosovska policija pronađe počinioce, ali očekivanja nisu prevelika - kaže Milojević i dodaje da će, ukoliko se ovo nastavi, tražiti i zaštitu od Euleksa i Vlade Srbije.

Kancelarija za KiM najoštrije je osudila incident u kojem je zapaljeno auto Olivera Ivanovića i pozvala Prištinu, međunarodnu zajednicu i sve odgovorne za bezbjednost u Pokrajini, da konačno ulože ozbiljne napore kako bi se obuzdalo nasilje i obezbijedili uslovi za siguran i bezbjedan život svih građana.

Portal Kos sev prenio je da je vozilo bilo parkirano u Ulici "Lole Ribara", ispred apoteke "Laketić", a slučaj je okarakterisan kao podmetanje požara i izazivanje opšte opasnosti.

- Policija je registrovala slučaj oko 04:01. Nakon poziva koji smo dobili u vezi sa požarom na automobilu. U pitanju je vozilo marke "pasat", za koje se vjeruje da je u vlasništvu Olivera Ivanovića. Pretpostavljamo za sada da je požar podmetnut - rekao je Besim Hoti, zamjenik komandira kosovke policije za region Sjever.

Dodao je takođe da su počinioci, za sada, nepoznati, ali i da policija radi na njihovom otkrivanju, kao i na otkrivanju motiva.

Ovo je drugi put da se uništava automobil koji vozi Oliver Ivanović. Pod službeni "audi", 2005. godine podmetnuta je bomba, a automobil se nalazio ispred zgrade u kojoj je živio.

Protiv Ivanovića se trenutno vodi ponovljeni sudski proces u vezi sa navodnim ratnim zločinom, a u pritvoru je prethodno proveo više od dvije godine.

Izvor: RTS