latinica  ћирилица
28/07/2017 |  15:56 ⇒ 17:31 | Autor: RTRS

I.N.Sarajevo- Usvojen novi regulacioni plan (VIDEO)

Na manjem prostoru nema većeg gradilišta u Republici Srpskoj, tvrdnje su administarcije u opštini Istočno Novo Sarajevo.
Istočno Sarajevo - gradnja - Foto: RTRS
Istočno Sarajevo - gradnjaFoto: RTRS

Zbog potražnje i zainteresovanosti investitora da grade nove stambene i poslovne objekte, u ovoj opštini pristupilo se izmjeni regulacionog plana. Iako je usvojen, negodovali su odbornici u lokalnom parlamentu, uglavnom iz klupa opozicije.

Novi regulacioni plan podrazumijeva izmjene u Centru jedan i dva, što će omogućiti gradnju novih stambenih i poslovnih objekata, trgova, javnog parking prostora, ali što je najvažnije i priliv novca u kasu opštine Istočno Novo Sarajevo.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić naglašava da bez investitora nema ni budžeta.

Ne spori ovo ni opozicija, ali tvrdi da se određenim ustupcima nastoji održati skupštinska većina i podrška koalicionih partnera. Konkretno zamjeraju što se određena parcela umjesto poslovne, pretvara u stambeno-poslovnu zonu.

Milan Kovačević (SDS) smatra da se "izlazi u susret koalicionim partnerima koje predvode SNSD I DNS".

Izmjena regulacionog plana, osim opoziciji, noćna je mora i određenom broju stanovnika u Ulici Prve sarajevske brigade. Pred kameru ne žele, ali kažu da nastavkom izgradnje stambeno-poslovnih objekata, budućim stanarima omogućen je direktan pristup balkonima njihovih komšija, čime je, žale se oni, ugrožena njihova privatnost, ali i bezbjednost.