latinica  ћирилица
28/07/2017 |  21:33 ⇒ 21:57 | Autor: RTRS

Djeca pjesnici u bašti Ćorovića kuće

U bašti Ćorovića kuće održana je Veče pobjednika Šantićevog festivala djece pjesnika u organizaciji SPKD Prosvjeta Mostar.
Ćorovićevi susreti (foto: ilustracija) -
Ćorovićevi susreti (foto: ilustracija)

Ovo je treći program Prosvete u okviru ovogodišnjeg ljetnog festivala, a najbolje mlade poete recitovali su svoje najljepše stihove.

- Svoju poeziju čitali su dosadašnji pobjednici Šantićevog festivala djece pjesnika. Među njima su Lav Lukić iz Beograda, Hana Trtovac iz Novog Pazara, Anastazija Đokić iz Beške i Marija Pejčić iz Nevesinja -  rekao je Goran Kosanić, sekretar SPKD Prosvjeta.

Šantićev festival djece pjesnika pokrenut je prije četiri godine, a festival je u stalnom rastu. Prve godine su imali 240 prijavljenih radova, a ove godine više od hiljadu.

- Veliko je zadovoljstvo da se Mostarsko ljeto vratilo, a nama je bila velika čast da se i mi uključimo sa svojim manifestacijama. Prosvjeta će nastaviti da pruža šansu mladim kao i da sada, jer u ovom gradu mnogi mladi lijepo pišu, ali nemaju priliku da to pokažu - naveo je Kosanić, i dodao, da su neki od učesnika festivala već izdali svoje prve knjige.

Јedan od dosadašnjih pobjednika Lav Lukić, došao je iz Beograda da se druži sa mladim poetama.

- S obzirom na to, da je Šantićev festival još uvijek mlad, ovo je zaista sjajna manifestacija, a organizatorima sve pohvale. Mladi pjesnici ostaju ovako u kontaktima i poslije ovih mostarskih druženja, svi su puni emocija, posebno kad odu u rodnu kuću Alekse Šantića, a i grad mi se mnogo dopada, kao jedna čudesna pletenica običaja i kultura - istakao je Lav Lukić.

Izvor: Kliks