latinica  ћирилица
31/07/2017 |  19:54 ⇒ 20:31 | Autor: RTRS

Pale postaju odbojkaška baza reprezentacije Srbije (VIDEO)

Odbojkaški savez Srbije i odbojkaški savezi Srpske i BiH danas su na Јahorini praktično otvorili priču o stvaranju Odbojkaške baze Srbije na Palama, gdje se reprezentacija Srbije priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo.
Odbojkaši Srbije na Јahorini - Foto: RTRS
Odbojkaši Srbije na ЈahoriniFoto: RTRS

Odbojkaška selekcija Srbije danas je imala slobodan dan, u okviru priprema za Evropski šampionat, i iskoristila ga je za obilazak Јahorine i odlazak na sami vrh planine. Bila je to dobra prilika da predsjednici dva saveza javnost obavijeste o odluci da seniorske selekcije Srbije i ženska i muška ubuduće dio priprema pred važna takmičenja obave na Palama.

Sve je počelo organizacijom Balkanijade za juniorke. Tada je Zoran Gajić vidio da na Palama postoje idealni uslovi za rad sroskih odbojkašica i odbojkaša.

Milutiun Popović, predsjednik entiteskog, ali i bh. odbojkaškog saveza je naglasio da su sa Beogradom uvijek imali sjajnu saradnju, a da će ona sada biti još bolja i kvalitetnija.

Današnjem sastanku prisustvovao je i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković. On je rekao da je zadovoljan činjenicom da će Srbija i narednih godina biti gost na Palama.

Pomoćnik ministra za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske Dragan Јaćimović naglasio je da će Ministarstvo i Vlada podržati ovaj projekat.

Odbojkaška selekcija Srbije na Palama se sprema za Evropski šampionat u Poljskoj. Radiće u dvorani do 4. avgusta kada odlaze za Beograd i nastavljaju pripreme. Šampionat počinje 14. avgusta, a Srbija na otvaranju igra sa Poljskom.