latinica  ћирилица
07/08/2017 |  14:16 | Autor: RTRS

Јokić u Top 5 najnesebičnijih igrača u NBA

NBA sezona se odavno završila, nova se još nije približila, ali se američki mediji i dalje bave rangiranjem igrača u raznim kategorijama. Sajt "Fadeaway world" napravio je listu deset najnesebičnijih igrača, na kojoj se srpski centar Nikola Јokić nalazi na četvrtom mjestu.
Nikola Јokić  (Foto:NBA) -
Nikola Јokić (Foto:NBA)

Ispred asa Denver Nagetsa su Lebron DŽejms, kao prvoplasirani, na drugom mjestu novi plejmejker Hjustona Kris Pol i na trećem "ol-raund" igrač šampionske ekipe Golden Stejta Drejmond Grin. Iza Јokića su Deron Vilijams, Stef Kari, Mark Gasol, Boris Dijao, Riki Rubio i Ražon Rondo.

"Fadeaway world" navodi da je Srbin došao u NBA kao još jedan Evropljanin koji bi dijelio minutažu sa Јusufom Nurkićem, ali kada su mu uručeni "ključevi" napada, pokazao se kao jedan od najboljih visokih igrača u ligi. Ubrzo je postao jedan od najboljih asistenata u NBA, ne samo u konkurenciji visokih igrača.

Јokić je prošle sezone bio u konkurenciji za nagradu za igrača koji je najviše napredovao, kao i za najbolju asistenciju godine. Od kada je sredinom decembra napad počeo da se vrti oko Nikole, Denver je postao najbolji ofanzivni tim lige, bolji čak i od Golden Stejta.

Najbolji učinak tokom protekle sezone imao je u januaru, kada je prosječno postizao 23,9 poena, 11,1 skok i 4,9 asistencija. Statistika je malo opala u februaru (16,3 poena, 11 sk. i 4,9 as.), ali se u naredna tri mjeseca ponovo popela na ol-star nivo (19,6 poena, 11,8 skokova i 6,2 asistencije u martu, odnosno 19,1 poen, 11,9 skokova i 5,7 asistencija u aprilu).

Nagetsi su projektovali Јokića kao lidera tima u narednim godinama, tako da ga tokom predstojeće sezone vjerovatno očekuje potpisivanje novog višegodišnjeg i veoma unosnog ugovora.

Izvor: ATV