latinica  ћирилица
07/08/2017 |  15:28 ⇒ 17:17 | Autor: RTRS

Prednosti kupovine zemljišta u industrijskim zonama (VIDEO)

Kupovina zemljišta u industrijskim zonama ima brojne prednosti za privrednike, posebno one koji tek pokreću neku poslovnu aktivnost, zaključeno je na sastanku predstavnika Gradske uprave i Privrednog savjeta sa privrednicima Bijeljine.
Bijeljina - Foto: RTRS
BijeljinaFoto: RTRS

U novoj, drugoj industrijskoj zoni, prodato je trideset i četiri građevinske parcele, a u ranije završenoj, trećoj zoni, još 15. Privrednici koji ovdje pokreću poslovnu aktivnost imaju brojne prednosti, od cijene do uređenosti zemljišta, a od njih se , s druge strane očekuje da otvore što veći broj novih radnih mjesta, rečeno je na sastanku.

Vlasnici građevinskih parcela zemljište su kupili na licitaciji , po povoljnoj cijeni, uz mogućnost odloženog plaćanja, a obezbijeđeni su im svi potrebni uslovi za rad. Napravljen je veći dio puteva, javna rasvjeta, vodovod, a radi se na dovođenju električne energije do budućih objekata.

- Svi privrednici iz ranijeg perioda su bili upućeni na sopstvene neke aktivnosti i velikim dijelom su morali samostalno da rješavaju probleme infrastrukture, sada imamo industrijsku zonu koja je dobro organizovana koja ima dobro zacrtan plan sa svim potrebnim infrastrukturama za jedno ozbiljno preduzeće, kaže Milenko Stevanović,  pomoćnik direktora preduzeća "Megadrvo".

Prilikom pripreme prostorno- planske dokumentacije i uslova prodaje uvažene su sugestije Privrednog savjeta i potencijalnih investitora.

Skupština grada je nedavno prihvatila izmjene regulacionog plana i druge industrijske zone kojom je omogućeno da se parcele koriste za bilo koju djelatnost, a ne samo za trgovinu, proizvodnju ili usluge kako je bilo definisano prilikom prodaje.

Iz gradske uprave najavljeno je i ubrzavanje procedura za izdavanje potrebnih dozvola za rad.

- Naš cilj je da oni što prije dobiju građevinsku dozvolu i da ono što smo i htjeli što prije krenu sa svojim privrednim aktivnostima i da na takav način otvore nova radna mjesta, poručio je Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine. 

Bijeljina ima četiri industrijske zone, od kojih su tri nove, dok je prva industrijska zona formirana gradnjom fabričkih pogona, prije nekoliko decenija.