latinica  ћирилица
08/08/2017 |  12:05 ⇒ 15:31 | Autor: RTRS

Zvornik: Otvoren rekonstruisani stadion FK "Trnovica" (VIDEO)

Odigravanjem revijalne fudbalske utakmice između dva tima veterana fudbalskog kluba "Trnovica" i osvećenjem terena i novih službenih prostorija u Trnovici kod Zvornika, otvoren je rekonstruisani stadion. Fudbaleri "Trnovice" dobili su nove svlačionice, službene prostorije, a i teren je proširen i konačno će takmičarske utakmice u Regionalnoj ligi Istok moći igrati na svom terenu i pred svojim navijačima.
Zoran Stevanović - Foto: RTRS
Zoran StevanovićFoto: RTRS

Simbolično, početni udarac izveo je gradonačelnik Zvornika, Zoran Stevanović. Rekonstrukciju stadiona finansirali su Grad Zvornik, dijaspora i mještani Trnovice.

"Mi smo se sedam godina takmičili u Regionalnoj ligi Istok i bili vječiti gosti. Uspjeli smo uz pomoć gradske uprave, mještana Trnovice i naše dijaspore da stvorimo ovaj prelijep objekat i da stvorimo uslove za generacije koje dolaze da se mogu takmičiti", rekao je Јovan Tomić, predsjednik FK "Trnovica".

"Mislim da smo danas napravili jedan veliki gest spram Trnovice, spram cijelog regiona gdje će naši mladi ljudi, naša djeca i podmladak dobiti uslove na evropskom nivou da treniraju. Mislim da je ovo način i put da se stvaraju uslovi da ljudi ostanu na ovim prostorima", istakao je Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika.

"Srce mi je veliko, hvala Gradskoj upravi na pomoći, ljudima iz inostranstva i stanovnicima Trnovice koji su ovdje sve pomagali akcijama", zadovoljan je Radivoje Ristanović, predsjednik Mjesne zajednice Trnovica.