latinica  ћирилица
09/08/2017 |  15:26 ⇒ 16:38 | Autor: RTRS

Pahor odlučio da prepješači Sloveniju

Slovenački predsjednik Borut Pahor je, u okviru predsjedničke kampanje, krenuo na put po Sloveniji tokom kojeg namjerava da za sedam dana prepješači čitavu zemlju, a krajnja destinacija mu je Piran.
Pahor odlučio da prepešači Sloveniju (Twitter) -
Pahor odlučio da prepešači Sloveniju (Twitter)

Pahor i njegov mali tim, u kom su njegov sin Luka i dvije predstavnice za odnose s javnošću, krenuli su dobro raspoloženi s ruksacima na leđima u utorak popodne iz Hodoša blizu granice s Mađarskom, a svaki dan namjeravaju da prevale oko 40 klometara, sve dok ne stignu do mora.

Plan im je da u Piran dođu do ponedjeljka jer Pahor, kako je ranije saopšteno, već u utorak ima službene obaveze, prenijeli su slovenački mediji.

Za razgledanje slovenačkog pejzaža i susrete s ljudima, od kojih očekuje podršku na predstojećim predsjedničkim izborima, Pahor koristi godišnji odmor.

Predsjednik Slovenije, naime, ne krije da je riječ o prijevremenoj predizbornoj kampanji, pa fotografije s puta redovno objavljuje na društvenim mrežama.

Reakcije na ovaj potez slovenačkog predsednika su, međutim, različite.

Neki ga hvale zbog mladolikog izgleda i dobre fizičke kondicije, a politički protivnici ga kritikuju zbog populizma i tvrde da je očaran društvenim mrežama skoro kao američki predsjednik Donald Tramp.

Inače, zbog aktivnosti na društvenim mrežama, Pahora su prozvali “kraljem Instagrama”. Mandat mu ističe krajem ove godine, a tačan datum novih zbora biće objavljen u petak. Prema procjeni medija, Pahor je u ovom trenutku favorit.

Mediji podsjećaju i da je samo prvom slovenačkom predsjedniku Milanu Kučanu uspjelo dva puta da ponovi petogodišnji predsjednički mandat, a oba je puta pobijedio već u prvom krugu.

Izvor: RTS, Tanjug