latinica  ћирилица
09/08/2017 |  22:03 ⇒ 22:04 | Autor: RTRS

Voždovac šokirao Partizan u Humskoj

Fudbaleri Voždovca pobijedili su ekipu Partizana u Humskoj sa 3:1 u okviru vanrednog četvrtog kola Superlige Srbije.
FK Partizan - Foto: TANЈUG
FK PartizanFoto: TANЈUG

"Zmajevi" su slavili poslije 12 godina na gostovanju u Humskoj 1, a tek drugi put u 17 okršaja sa crno-bijelima.

Voždovac je zasluženo nadigrao šampiona posle preokreta, zahvaljujući prije svega očajnoj igri odbrane i golmana Partizana.

Crno-bijeli su poveli već u sedmom minutu kada je Uroš Đurđević realizovao penal koji je iznudio Marko Јanković. Međutim, samo što su krenuli s centra gosti stižu do poravnanja.

Ćirković loše reaguje na jednu dubinsku loptu, bježi mu Filiš Stuparević koji rutinski loptu ubacuje u mrežu. Usledila je otvorena igra dva tima prije nekoliko hiljada gledalaca, a kad su "grobari" očekivali novo vođstvo svojih pulena, uslijedio je hladan tuš na tropskih 35 stepeni u Beogradu.

Golman Filip Kljajić ponavlja skoro identičnu grešku kao u Pireju protiv Olimpijakosa prije nekoliko dana, poslije centaršuta sa desne strane lopta mu prolazi kroz ruke, a na drugoj stativi je na pravom mjestu bio Borko Duronjić koji je ubacuje u prazan gol.

Uslijedio je žestok pritisak Partizana u drugih 45 minuta, kružili su konstantno crno-beli oko kaznenog prostora Voždovca, teško su stizali crno-bijeli do gol šansi ali su ih imali.

Međutim, te retke prilike nisu uspeli da iskoriste Suma, Tavamba i Јanković, koji je bio najaktivniji, ali su Voždovčani uspeli da odole i odbrane se.

Tri minuta prije kraja "Zmajevi" stavljaju tačku na meč, Aleksandar Јešić koristi novu lošu reakciju odbrane domaćina, bez problema stiže do kaznenog poslije polukontre i sjajnim udarcem "ovjerava" trijumf Voždovca.

Partizan je posle tri uzastopne pobjede poražen u Superligi, a Voždovac je trećom pobjedom prestigao crno-bijele sa bodom više od šampiona.

Izvor: RTS, B92