latinica  ћирилица
10/08/2017 |  15:28 ⇒ 15:28 | Autor: RTRS

Radojičić: Podrška organizaciji vaterpolo turnira za Ligu šampiona

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da je pretkvalifikacioni vaterpolo turnir za Ligu šampiona, koji će biti održan u Banjaluci, izvanredna prilika za pozicioniranje ovog grada na evropskoj sportskoj mapi, te najavio da će gradska uprava potpuno podržati ovaj događaj, koji će doprinijeti i popularizaciji plivačkih sportova.
Igor Radojičić - Foto: Facebook
Igor RadojičićFoto: Facebook

"Prvi put u istoriji grada, ali i BiH, Banjaluka će biti domaćin kvalifikacionog turnira za vaterpolo Ligu šampiona, što znači da ćemo ugostiti prvake drugih evropskih država", rekao je Radojičić novinarima nakon sastanka sa predstavnicima Vaterpolo kluba "Banjaluka", koji će od 15. do 17. septembra biti domaćin ovog turnira.

Radojičić, koji je i generalni pokrovitelj predstojećeg turnira, naveo je da u Banjaluci sve više mladih koji se bave plivačkim sportovima.

Predsjednik Vaterpolo kluba "Banjaluka" Slobodan Grahovac zahvalio je Radojičiću za podršku ovom vaterpolo klubu, koji je prvak BiH i ove i prošle godine.

"Razvijamo ovaj sport i on je stalno u uzlaznoj putanji. Igramo u Prvoj B ligi Srbije, a naredni cilj nam je igranje regionale lige i, naravno, prolazak u drugi i veće krugove evropske Lige šampiona", rekao je Grahovac.

On je dodao da je u klubu i veliki broj mladih igrača, koji su njegov ponos jer su prvaci BiH četiri godine zaredom.

Govoreći o predstojećem turniru, Grahovac je rekao da će 19. avgusta biti poznato koje će ekipe ugostiti Vaterpolo klub "Banjaluka".

Predsjednik Organizacionog odbora turnira Nenad Stevandić naglasio je da je vaterpolo sport u Banjaluci u posljednjih pet godina napravio istorijske uspjehe, zbog čega je i zaslužio poštovanje i podršku šire društvene zajednice.

On je podsjetio da je Vaterpolo klub "Banjaluka" bio i domaćin utakmice Svjetske lige između reprezentacija Srbije i Crne Gore.

"To je prvi sportski događaj te vrste održan u Banjaluci i sa te strane imamo sertifikat organizacije svjetskih takmičenja", rekao je Stevandić.

Kapiten Vaterpolo kluba "Banjaluka" Stefan Milovanović rekao je da igrači ovog kluba prvi put igraju kvalifikacije za Ligu šampiona, poručivši će dati sve od sebe.

Generalni sponzor pretkvalifikacionog turnira za Ligu šampiona je kompanija "M:tel".

Vaterpolo klub "Banjaluka" dobio je organizaciju pretkvalifikacionog turnira za Ligu šampiona, odlučio je nedavno žrijeb u Nionu. Banjaluka će biti domaćin ekipama koje će se u okviru Grupe A boriti za prolazak u narednu fazu kvalifikacija.

Izvor: SRNA