latinica  ћирилица
13/08/2017 |  21:48 | Autor: RTRS

Mladi vaterpolisti Srbije treći na svijetu

Mlada vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Beogradu, pošto je savladala Mađarsku rezultatom 12:11 (3:2, 5:2, 2:4, 2:3).
Mladi vaterpolisti Srbije - Foto: Getty Images
Mladi vaterpolisti SrbijeFoto: Getty Images

Srpski talenti su uspješno završili svjetsko prvenstvo. U uzbudljivoj, borbenoj utakmici pobijedili su odličan tim Mađarske 12:11 i osvojili bronzanu medalju.

"Za ovu ekipu to veliki uspjeh. Odigrali smo dobro, pokazali da ovah sastav ima momke koji mogu da nastave seriju uspjeha i u juniorskoj konkurenciji. Evropsko zlato i svjetska bronza su dokaz njihovog kvaliteta", rekao je trenar Vladimir Vujasinović.

"Ponosan sam na ovu ekipu, posebno što smo pokazali mentalnu snagu da se poslije poraza od Grčke podignemo i pobijedimo sjajan tim Mađarske. Јoš mi je žao poraza od Grčke ali je lijepo kada se osvoji bronza", izjavio je kapiten Drašović.

"Teško je bilo šta da se kaže ali ova ekipa je zaslužila medalju. Bilo bi loše da smo i danas podbacili. Dali smo sve od sebe, bili bolji i ako sa velikim brojem isključenih igrača pronašli snagu da slavimo. Bravo i hvala publici koja je bila sjajna", zaključio je Filip Јanković.

Izvor: RTS