latinica  ћирилица
19/08/2017 |  11:37 ⇒ 13:30 | Autor: RTRS

Počela i ročišta u odjeljenju suda u Šamcu (VIDEO)

U Šamcu je počelo da radi odjeljenje Osnovnog suda Modriča, u kojem će građani opština Šamac, Donji Žabar i Pelagićevo moći da rješavaju probleme iz oblasti građanskog i krivičnog prava.
Sud u Šamcu - Foto: RTRS
Sud u ŠamcuFoto: RTRS

Ovim je završena primjena sporazuma između Ministarstva pravde Republike Srpske i opštine Šamac o zajedničkom investiranju u rad odjeljenja suda u Šamcu.

Zgrada Suda, znatno oštećena u poplavama 2014. godine, obnovljena je sa 300.000 KM donacije Vlade Norveške. Ministarstvo pravde, Osnovni sud u Modriči i opština Šamac zajedno su snosili troškove obezbjeđivanja uslova za početak rada Odjeljenja suda u Šamcu.

Predsjednik Osnovnog suda Modriča Vinko Mladinović rekao je da je izrađen raspored sudija, tako da je određeno kada sudije dolaze na suđenje i u Šamac. Na taj način, kako je istakao, sudije će biti pripremljene, jer je potreban jedan mjesec za poziv strankama i zakazivanje ročišta, kako bi stranke bile blagovremeno priprimljene.

Sud u Šamcu prestao je da radi prije deset godina, nakon reforme pravosudnog sistema. Od tada su građani Šamca, Pelagićeva i Donjeg Žabara za rješavanje problema iz oblasti građanskog i krivičnog prava putovali u Modriču.

Šamčani su pozdravili to što je sud počeo sa radom u njihovom gradu.

Pisarnica odjeljenja Osnovnog suda u Šamcu radi utorkom, srijedom i četvrtkom, kada građani mogu da obave sve administrativne poslove. U tim danima će biti organizovana i suđenja.