latinica  ћирилица
21/08/2017 |  09:48 ⇒ 12:43 | Autor: RTRS

Budva- puna života i budna 24 časa! (VIDEO)

Gdje provesti ljetni odmor i napuniti baterije- pitanje je o kojem se razmišlja tokom cijele godine. U moru fantastičnih destinacija teško je izabrati onu pravu. U potrazi za pravim odmorom ekipa RTRS-a našla se u Budvi, jednoj od najdražih destinacija turistima iz Srpske.
Budva - Foto: RTRS
BudvaFoto: RTRS

Kraljica noćnog života na Balkanu, prestonica crnogorskog turizma i jedan od najstarijih, ali i najljepših gradova Јadrana - Budva. Okružena najljepšim što Crnogorci imaju, okupana suncem, sa 17 pješčanih plaža i prebogatom istorijom najpoželjnija je destinacija nekada najmanje republike bivše nam države.

Smještena u centralnom dijelu crnogorske revijere, razvijena na malom poluostrvu i zbog svog potencijala, ubrzanom gradnjom hotela i smještajnih kapaciteta, pod staklom luksuznih hotela, na prvu se čini elitnom destinacijom. Atraktivna turistima iz cijelog svijeta, a najviše onima iz Evrope i našima, iz regiona, Budva je kao i većina mediteranskih gradova u ljetne dane - puna života.

Da Budvu posebno vole u regionu bivše Јugoslavije potvrđuju i brojke Turističke organizacije. Prednjače im gosti iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Samo u prošloj godini više od 50.000 turista iz BiH ostvarilo je 250.000 noćenja.

Protkana luksuzom, koji se vidi sa samog ulaza u grad i ukrašena terasama elitnih hotela, Budva bi se za prosječnog turistu na prvu mogla učiniti nedostižnom destinacijom. Ipak, u svom tom blještavilu i bogatstvu krije se i budvanska ljepota, jer od svega što nudi, a nudi zaista mnogo, nekada je teško izabrati najbolje. Ipak, za početak avanture kao idealno čini se mjesto na kojem je sve počelo - Stari Grad, njen zaštitni znak.

Uz brojne zanatske i trgovinske radnje, butike - Stari Grad, uz Citadelu na kojoj se kriju brojni sadržaji i mjesto za odlične fotografije, ima i svoje zidine. Za samo evro i po sa njih se pružaju fantastrični pogledi na, sa jedne strane Budvu, sa druge Sveti Stefan i sa treće na "Crnogorske Havaje".

Ukrašen zidinama i istorijom dugom više od 2.500 godina, premrežan ulicama, trgovima i opasan srednjovjekovnim kulama, budvanski lavirint odličan je za čas istorije i prvi susret sa ljepoticom crnogorskog turizma.

Stari grad ima ono čime se malo ko može pohvaliti. Gledajući sa zidina, brojnim turistma atrakcija su čak i starosjedioci na čije terase zidine takođe pružaju pogled. U srcu Budve, gotovo svaka kuća ima radnju ili restoran, pa je osim za čas istorije, Stari Grad idealan i za duge šetnje.

Kada se posjeta zidinama u Starom Gradu završi turisti se okreću drugim sadržajima. Nakon zabave u parku ili kupanja na nekoj od 17 budvanskih pješčanih plaža, smiraj dana ovom gradu nikako ne oduzima energiju. Budva je budna, čini se, 24 časa dnevno, jer nakon zalaska Sunca za horizont, život u njoj kao da se ponovo budi. Festivali, koncerti, manifestacije - od kulturnih do zabavnih, Budva obiluje sadržajima.

Opširnije u prilogu!