latinica  ћирилица
21/08/2017 |  10:13 | Autor: RTRS

Nadal prvi na ATP

Španski teniser Rafael Nadal poslije tri godine zvanično se vratio na prvo mjesto na ATP listi, naslijedivši Britanca, Endija Mareja.
Nadal (Foto:Hugo Philpott/UPI.) -
Nadal (Foto:Hugo Philpott/UPI.)

Takav rasplet bio je jasan početkom prošle nedjelje kada se Rodžer Federer povukao sa mastersa u Sinsinatiju zbog povrede, ranije je to uradio Marej, što je omogućilo Nadalu da ponovo bude na vrhu. Nadal je, kao i prvi put u karijeri, na prvo mjesto došao baš iz Sinsinatija gdje je ove godine zaustavljen u četvrtfinalu od Australijanca Nika Kirjosa.

Mareju je ugrožena i druga pozicija jer ima samo pet bodova više od Federera, Stan Vavrinka ostao je četvrti, a najbolji srpski teniser Novak Đoković peti.

Od ostalih srpskih tenisera, Viktor Troicki je zadržao 47. mjesto, Јanko Tipsarević je napredovao za tri i sada je 66. na svijetu, Dušan Lajović je pao za dva na 84, a Laslo Đere se ponovo vratio u Top 100 skokom od devet pozicija - 99. Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir DŽumhur zauzima 67. mjesto na novoj ATP rang listi, objavljenoj u ponedjeljak. DŽumhur je nakon plasmana u finale ATP Čelendžera u Santo Domingu napredovao šest pozicija te došao na korak do rekordnog rankinga (66). Filip Krajinović je ostao 111. na ATP listi, Nikola Milojević je 160, a mladi Miomir Kecmanović je 316.

Izvor: Nezavisne novine