latinica  ћирилица
21/08/2017 |  11:21 ⇒ 11:55 | Autor: RTRS

ReStart Srpska sutra počinje prikupljanje potpisa za peticiju

Pokret ReStart Srpska sutra počinje prikupljanje potpisa za peticiju kojom će od Vlade Republike Srpske tražiti usvajanje Prijedloga odluke o uslovima nabavke službenih automobila, kojom se odganičava budžet za ovu namjenu na 50.000, odnosno 130.000 KM za automobil predsjednika Vlade.
Restar- peticija - Foto: RTRS
Restar- peticijaFoto: RTRS

U narednih sedam dana, peticijom planiraju prikupiti najmanje 3.000 potpisa građana koji se, kako kažu, protive bahatom trošenju novca i nepotrebnoj nabavci skupocjenih službenih automobila.

- Mi želimo da pomognemo Vladi Srpske ovom odlukom, koja je već prošla Sekretarijat Vlade, da smanji svoj deficit - rekao je predsjednik ovog pokreta, Stefan Blagić.

Draško Stanivuković, odbornik PDP-a u Skupštini Grada Banjaluka rekao je da će se, počevši od sutra, od 10 časova, na Trgu Krajine svaki dan nalaziti štand na kojem će se prikupljati potpisi.

- Širom Republike Srpske potpisivaće se peticija, ići će od Kotor Varoša, Mrkonjić Grada, Čelinca, Gradiške, Prijedora, a naravno i Bijeljine, Trebinja, Pala i svih opština Republike Srpske - rekao je Stanivuković.