latinica  ћирилица
21/08/2017 |  14:31 ⇒ 17:35 | Autor: RTRS

Radojičić ozvaničio početak izgradnje kanalizacije na Petrićevcu (VIDEO)

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ozvaničio je danas početak izgradnje kanalizacije u mjesnoj zajednici Petrićevac, čija je vrijednost veća od 40.000 KM.
Radojičić - MZ Petrićevac - Foto: SRNA
Radojičić - MZ PetrićevacFoto: SRNA

Ovo je još jedan od komunalnih projekata Gradske uprave, koji imaju cilj da se, između ostalog, riješe i mnogobrojni problemi koje građani imaju u vezi sa oborinskim vodama.

"Riječ je o nastavku izgradnje kišne kanalizacije, koja je ranije rađena u Ulici Ivana Kukuljevića. Padavinke vode su se zbog neriješenog ispusta u recipijent skupljale u privatne parcele", rekao je Radojičić novinarima.

On je naveo da je cilj Gradske uprave da u narednom periodu na području ove mjesne zajednice u dogovoru sa društveno odgovornim kompanijama izgradi i dječije igralište.

"Osim toga, postoji potreba i za objektima društvene namjene, kao što je ambulanta, koja je sada u veoma lošem stanju", rekao je Radojičić.

Gradska uprava, dodao je on, razmatra da se uđe u projektovanje jednog od nekoliko predviđenih društvenih objekata, nakon što je Skupština grada usvojila izmjene regulacionog plana ovog područja.

Izvor: Srna