latinica  ћирилица
21/08/2017 |  15:58 ⇒ 20:28 | Autor: RTRS

Kod Benkovca gore kuće, evakuacija stanovnika(VIDEO)

U mjestima kod Promina naređena je evakuacija stanovnika.

Najteža situacija je u mjestima Lepuri i Pristeg, dok je stanje na Vrani dramatično. Područje oko naselja je minirano i vatrogasci ne mogu ući, pa dejstvuju samo kanaderi, javlja HRT.

Zbog požara je zatvorena dionica autoputa A1 između Benkovca i Pirovca u oba smjera, a kolona vozila kod naplatnih rampi Benkovac u smjeru Dubrovnika duga je oko četiri kilometra. U smjeru Zagreba zatvorena je dionica autoputa između  Šibenika i Pirovca, a kolona vozila  prema Zagrebu duga je oko tri kliometra.

Novi zahtjev za hitno dejstvovanje kanadera upućen je iz Trbunja kod Drniša, a na požarištu kod Kistanja djeluju dva helikoptera koji gase vatru.

Kako izvještavaju hrvatski mediji, vozači koji su stajali u koloni okrenuli su se i voze u suprotnom smjeru kako bi se udaljili od nadolazeće vatre.

Požar koji je izbio kod Zadra sve je bliži kućama, a za saobraćaj je zatvorena dionica autoputa A1.

Hrvatski auto-klub saopštio je da je zbog požara uz autoput A1 na naplatnim stanicama Benkovac, Pirovac i Zadar dva obustavljena naplate putarine, a u cilju bezbjednosti i zaštite zdravlja vozača, te bržeg isključivanja vozila sa autoputa. Vozila će biti propuštana bez plaćanja putarine na naplatnim stanicama Pirovac, Benkovac i Zadar dva, navodi se u saopštenju.

Izvor: Agencije