latinica  ћирилица
21/08/2017 |  20:14 ⇒ 21:17 | Autor: RTRS

Stiže i "rukometni Nejmar", znate li koliko košta?

Adreas Volf (26) je njemački golman, zvanično najbolji čuvar mreže na prethodnom Evropskom šampionatu u Poljskoj, koji će po svemu sudeći postati i najplaćeniji.
Andreas Volf - Foto: B92
Andreas VolfFoto: B92

Volf bi trebalo da iz Kila pređe u Vesprem za 2,6 miliona evra, što je za rukomet vrtoglava suma novca.

On je u Kil došao iz Veclara, u njemačkom velikanu nije zadovoljan minutažom pa želi da ide, a prvi u redu za njegov potpis je finalista prošlogodišnje rukometne Lige šampiona.

Do sada je najskuplji bio prelazak Nikole Karabatića iz Barselone u PSŽ. Francuski internacionalac srpskog porijekla je prešao za 1.8, miliona evra, uz godišnju platu od pola miliona evra.

Nijemac bi u Mađarskoj trebalo da godišnje dobija 700.000 evra, pa bi uz najskuplji transfer postao i najplaćeniji.

Brani za Njemačku posljednje četiri godine, do sada je upisao 50 nastupa i šest golova. Prošle godine je u Poljskoj postao prvak Evrope, a ima i bronzanu medalju sa OI iz Rija. Prethodne dvije godine bio je najbolji golman na svijetu.

Prethodnih nedjelja glavna vijest u sportu bila je prelazak Nejmara iz Barselone u PSŽ za 222 miliona evra. On je Parižanima kroz dresove i golove već počeo da se isplati, ali je zanimljivo uporediti da taj transfer košta skoro 100 puta više od najskupljeg transfera u rukometu.

Izvor: Agencije