latinica  ћирилица
22/08/2017 |  07:45 ⇒ 22:40 | Autor: RTRS

LŠ: Rijeka-Olimpijakos

Danas će biti poznato još pet učesnika nove sezone Lige šampiona.
Plej  of  Lige  šampiona: Rijeka-Olimpijakos (Ilustracija: RTRS) -
Plej of Lige šampiona: Rijeka-Olimpijakos (Ilustracija: RTRS)

Na programu Televizije Republike Srpske od 20.40 možete gledati revanš meč plej ofa između Rijeke i Olimpijakosa.

Osim ovog meča, sastaju se i Astana-Seltik, Maribor-Hapoel Ber Ševa, Nica-Napoli i Sevilja-Istanbul.

Najpovoljniji rezultat pred revanš plej ofa ima škotski Seltik koji od 17 časova gostuje kod Astane sa 5:0. U najzanimljivijem susretu Rijeka će pokušati da nadoknadi prednost Olimpijakosa od 2:1.

Rijeka je veoma dobro odigrala prvi meč u Atini, dugo je imala rezultatsku prednost, ali Olimpijakos je uspio da preokrene na 2:1. U hrvatskom šampionu su svjesni da je pred klubom jedna od najvažnijih utakmica u istoriji, a nadaju se najboljem scenariju na stadionu Rujevica.

Proteklog vikenda je počeo šampionat Grčke, a Olimpijakos je u odbranu titule krenuo sa 4:1 protiv Larise. Trener Besnik Hasi Rijeku vidi kao mnogo kvlaitetnijeg protivnika i poziva na oprez.

- U prvoj utakmici smo imali dosta problema sa njima, prije svega zato što oni imaju kvalitet. Moramo biti srećni sa rezultatom prve utakmice zbog svega što se događalo. Sada moramo biti koncentrisani, ne praviti greške i pokušati da obavimo posao do kraja. Znam da neće biti lako - rekao je Has.

U istoj poziciji kao i Rijeka je i slovenački šampion Maribor. Potrebno je na stadionu "Ljudski vrt" nadoknaditi 2:1 protiv izraelskog Hapoela.

Sevilja je na dobrom putu da i ove sezone igra grupnu fazu Lige šampiona, jer kod kuće igra protiv istanbulskog Bašakšehira s prednošću od 2:1 iz prvog meča.

U tim Nice vraćaju se Baloteli i Snajder, ali francuskoj ekipi će i pored toga biti teško da nadoknadi 2:0 protiv Napolija.