latinica  ћирилица
22/08/2017 |  10:32 ⇒ 14:43 | Autor: RTRS

Kramarić: Most na rijeci Savi i Pelješki most su interes Hrvatske i BiH

Generalni konzul Hrvatske u Banjaluci Zlatko Kramarić izjavio je da je izgradnja pelješkog mosta i mosta na Savi kod Gradiške u interesu Hrvatske, te blokadu gradnje pelješkog mosta ocijenio kao "nespretnu politički igru za jednokratnu upotrebu".
Kramarić - Foto: RTRS
KramarićFoto: RTRS

Kramarić smatra da se blokiranjem gradnje pelješkog mosta ni na koji način ne brani bošnjaštvo. On kaže da Hrvatska ima pravo da gradi pelješki most, ali i da učestvuje u gradnji mosta na Savi kod Gradiške.

"I kada je /predsjednik Republike Srpske/Milorad Dodik govorio o tome da Hrvatska ima pravo graditi `Pelješac`, s punim pravom ukazuje i na most kod Gradiške. I jedan i drugi most su u interesu Hrvatske", rekao je Kramarić za "Nezavisne novine".

Govoreći o Izborom zakonu BiH, on ističe da je stav Hrvatske da se drži duha Dejtonskog mirovnog sporazuma, te da se ne smije stvarati osjećaj da su jedni zadovoljni, a drugi nezadovoljni, jer se tako teško može ostvariti napredak. On je ocijenio da se odnosi Srba i Hrvata stabilizuju uprkos negativnim pojavama kojih povremeno ima.

Izvor: SRNA