latinica  ћирилица
22/08/2017 |  10:47 | Autor: RTRS

Makarević demantuje pisanje "Glasa Srpske"

“Netačni su navodi da je izgradnja školskog centra u Pakistanu, koji nosi ime po prvom predsjedniku Predsjedništva Republike BiH Aliji Izetbegović, imala ikakve veze sa mojim daljnjim angažmanom u okvirima bosanskohercegovačke diplomatije", navodi se u demantiju Nedima Makarevića na tekst "Glasa Srpske" koji je prenijela SRNA a objavio RTRS.
Ambasador Makarević u Pakistanu - Foto: RTRS
Ambasador Makarević u PakistanuFoto: RTRS

"Tendeciozno se referirate na tajni izvor iz Ministarstva vanjskih poslova BiH, za koji je upitno i da li uopće postoji, prezentujući dezinformacije kao zvanični stav institucija BiH čime direktno nanosite štetu mom ugledu.

Ovo nije prvi put da nastojite svojim pristrasnim izvještavanjem da dovede u pitanje moj kredibilitet zbog čega sam Vam i ranije upućivao demant na objavljene dezinformacije. U njima je precizno pojašnjena moja navodna umješanost u prevaru i pronevjeru novca za izgradnju škole u Pakistanu.

Vaši novinari, uprkos tome što imaju i moju verziju priče (za koju garantujem da je istinita), u kontinuitetu obmanjuju javnost iznoseći isključivo informacije koje im odgovaraju, a sve sa ciljem stvaranja izvrnute slike u javnosti.

Јoš jednom ponavljam da Nazar Šah nikada nije bio moj poslovni partner u Pakistanu već izvođač radova na jednom projektu. Advokatska kancelarija na koju se referirate jeste kancelarija bliskog srodnika Nazara Šaha (što ste mogli istražiti da ste se vodili načelom nepristrasnosti) koji je prijavu podnio kako bi izbjegao vraćanje 50.000 dolara koje mi je dužan. O svemu su obavještene i pakistanske vlasti čija je policija izdala nalog za njegovim hapšenjem.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH nije imalo nikakve veze sa izgradnjom školskog centra u Pakistanu jer smo projekat finansirali moj prijatelj i ja (dakle, nisu tačni navodi da su troškovi trebali biti raspoređeni po principu pola-pola sa Nazarom Šahom). To nije nikakva novija informacija s obzirom na to da sam tu činjenicu i ranije naglašavao u bh. medijima.

U ranijem demantu informisao sam Vas da dobrotvorne priredbe koje spominjete nemaju nikakve veze sa ovim projektom i da Nazaru Šahu nikada nisam prijeti, ali ste tu informaciju izostavili iz teksta", navodi se u demantiju koji nam je uputio Nedim Makarević, zahtijevajući da njegov tekst ubjavimo bez uredničkih intervencija.