latinica  ћирилица
22/08/2017 |  13:36 ⇒ 18:30 | Autor: RTRS

Ranjen Zdravko Mamić, napadači u bijegu (VIDEO)

Savjetnik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić danas je ranjen u mjestu Zidine kod Tomislavgrada, pišu hrvatski mediji.
Zdravko Mamić upucan u Tomislavgradu (foto:24 sata.hr)
. -
Zdravko Mamić upucan u Tomislavgradu (foto:24 sata.hr) .

Nakon što je ranjen u nogu, Mamić je prebačen u Dom zdravlja u Tomislavgradu, i stanje mu je stabilno.

Mamić je ranjen u predjelu desne natkoljenice, u trenutku kada je obilježavao godišnjicu smrti oca i zbog toga se nalazio u Hercegovini, te se u trenutku napada nalazio sa 40-tak članova svoje uže i šire porodice.

 

Kako mediji navodi, očevici tvrde da su vidjeli dvije osobe kako bježe nakon što je Mamić ranjen iz vatrenog oružja navode iz MUP-a Hercegbosanske županije.

"Čuli su se pucnji. Bila su dvojica napadača. Јa ih lično nisam vidio, ali vidio ih je Zdravkov vozač", rekao je je za Indeks Miro Mamić, rođak Zdravka Mamića.

"Napravili su barikadu tamo u grmu, gdje su ga čekali vjerojatno par dana. Nisu znali koji će tačno on dan doći. Zdravkov auto je išao prvi, on je izašao iz automobila, vozač je zaključao vrata i onda su ispalili dva hica. Pogodili su njega i još jedan automobil", rekao je  svjedok napada za Indeks.

Mamić, koji je ranjen vatrenim oružjem danas u Tomislavgradu, u izjavi za Fenu kratko je rekao kako je izbjegao pogibiju i kako je sve u redu, a o mogućem počiniocu i okolnostima nije želio razgovarati.

Izvor: Agencije