latinica  ћирилица
22/08/2017 |  14:49 ⇒ 14:55 | Autor: RTRS

Gradonačelnik Salcburga javno pohvalio Banjalučanku, Đuju Tešanović - Beširević

Gradonačelnik Salcburga dr. Hajnc Šaden javno je čestitao Đuji Tešanović - Bećirević, rodom iz Banjaluke, nakon što je vratila veću količinu novca koju je pronašala u svom taksiju.
Đuja Tešanović - Bećirević - Foto: Screenshot/YouTube
Đuja Tešanović - BećirevićFoto: Screenshot/YouTube

Đuja Tešanović-Bećirević, sredinom juna pronašla  je i vratila oko 20.000 evra, koje je jedna mušterija zaboravila u njenom taksiju, a u prošli petak pronašla je i novčanik jednog od vodećih šefova kompanije Microsoft, o čemu je takođe obavijestila vlasnika.

“Gradonačelnik je rekao da je moja gesta velika reklama za ljude iz moje zemlje, i velika reklama za grad“, rekla je za agenciju Patria Tešanović-Bećirević, koja kaže da je novac i u jedom i u drugom slučaju mogla zadržati za sebe, i da to niko ne bi nikada saznao, ali da to nije željela učiniti.

Đuja je nagrađena i od svoje taksi - firme jer je, kako su naveli, njeno poštenje za njih velika reklama, kao i za grad.

U Salcbrugu traje poznati festival kulture, kojeg posjećuju gosti iz cijelog svijeta. Među njima su i visokorangirani političari susjednih zemalja, kao i privrednici iz cijelog svijeta.

Izvor: SRNA