latinica  ћирилица
22/08/2017 |  17:15 ⇒ 20:16 | Autor: RTRS

Provokacije pojedinaca iz FBiH - u Banjaluci najavili skup podrške NATO-u (VIDEO)

Porodice poginulih oštro se protive i mitingu podrške cjelovitosti BiH i članstvu u NATO i EU, za koji je poziv objavljen na društvenim mrežama.
Najava mitinga - Foto: RTRS
Najava mitingaFoto: RTRS

U policiji kažu da, skup, najavljen u Banjaluci, njima nije prijavljen.

Miting bi, kako je navedeno na društvenim mrežama, trebalo da bude održan 3. septembra na Trgu krajine. Među njegovim inicijatorima naveden je i Sejfudin Tokić, koji je u Banjaluci prije dvije godine razvio ratnu zastavu tzv. Armije BiH. Upravo su natpisi podrške tzv. Armiji BiH istaknuti na Fejsbuk stranici, sa koje pozivaju na miting. Građani Banjaluke vjeruju da je ovo još jedan pokušaj provokacije pojedinaca iz Federacije.

Policijskoj upravi Banjaluka, ako nam je potvrđeno, zahtjev za održavanje mitinga, još nije stigao. Bude li održan, u Republičkoj organizaciji porodica poginulih, kažu, neće sjediti skrštenih ruku.

- Ali ako bude takva manifestacija, neka očekuju kontramitinge iz prije svega iz Udruženja žrtava rata, poručio je Nedeljko Mitrović, predsjednik Republičke organizacije porodica poginulih i nestalih boraca i zarobljenih civila.

Za porodice poginulih, podrška iz Federacije mitingu za NATO je očekivana, jer je, za njih, kako kažu, to približavanje Turskoj.