latinica  ћирилица
22/08/2017 |  17:25 ⇒ 17:38 | Autor: RTRS

Adžić otvorio novoasfaltiranu ulicu u naselju Krušik

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić danas je svečano otvorio novoasfaltirani dio Ulice kneza Mihajla u prigradskom naselju Kruškik, dužine 400 metara.
Gradiška: Adžić otvarnje ulice - Foto: SRNA
Gradiška: Adžić otvarnje uliceFoto: SRNA

Osim izgradnje asfaltnog puta, uređeno je i asfaltirano dvorište Crkve Svetog Vasilija Ostroškog koja se nalazi u ovoj ulici, za šta je iz opštinskog budžeta ukupno izdvojeno oko 70.000 KM.

Adžić je rekao da je ova ulica asfaltirana prije 20 godina, ali da je asfalt devastiran prije četiri-pet godina tokom izgradnje kanalizacije.

"Prethodna opštinska vlast nije razmišljala o tome da infrastukturu u ovom naselju traba vratiti u prvobitno stanje. Mi smo napravili pravu gradsku saobraćajnicu, a pošto je u blizini škola, izgrađen je i trotoar i sada uz kanalizaciju, vodovod i javnu rasvjetu imamo infrastukturno urađeno naselje", naglasio je Adžić.

On je dodao da je tokom ovih radova iskorištena prilika da se uredi i asfaltira crkveno dvorište.

Predsjednik Mjesne zajednice Kruškik Dragutin Šmitran rekao je da asfaltiranje Ulice kneza Mihajla znači mnogo mještanima jer se u ovoj ulici nalaze škola, crkva i sportsko igralište.

"Ova ulica je centar Kruškika i tu se ljudi okupljaju. Djeca idu u školu i mnogo znači to što je izgrađen i trotoar", rekao je Šmitran.

Sveštenik Miloš Lasica zahvalio je načelniku Adžiću što su ulica i crkva dobili novi, ljepši izgled.

"Vjernici se više neće okupljati u blatu i tako ulaziti u crkvu i od sada će svi značajni praznici, poput Božića i Vaskrsa, biti proslavljani u ljepšem ambijentu", naglasio je Lasica.

Kao znak zahvalnosti, sveštenik Lasica je načelniku Adžiću poklonio ikonu Svetog Vasilija Ostroškog.

Izvor: Srna