latinica  ћирилица
22/08/2017 |  19:24 ⇒ 19:28 | Autor: RTRS

Mitrović: Tražićemo smjenu Škiljevića i Šikmana

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović izjavio je da će, u slučaju da Amor Mašović i Mujo Begić budu izabrani za članove Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH, tražiti smjenu članova Privremenog upravnog odbora Instituta iz Republike Srpske Mome Škiljevića i Petra Šikmana.
Nedeljko Mitrović - Foto: RTRS
Nedeljko MitrovićFoto: RTRS

- Ukoliko Mašović i Begić budu izabrani za članove Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH uprkos našim opravdanom protivljenju, tražićemo smjenu članova Privremenog upravnog odbora Instituta iz Republike Srpske, jer je to jedan od mehanizama da zaustavimo taj proces - rekao je Mitrović.

Mitrović je rekao da će u slučaju da članovi Privremenog upravnog odbora Instituta iz Republike Srpske odbiju da podnesu ostavke, porodice poginulih iz Republike Srpske pronaći mehanizam kako da se blokira dalji rad Instituta za nestala lica BiH.

- Tražićemo od srpskih predstavnika u Savjetu ministara da obustave finansiranje Instituta za nestala lica BiH - istakao je Mitrović.

Mitrović je ponovio da su opravdani i argumentovani zaključci Republičkog odbora porodica zarobljenih boraca i nestalih civila da Mašović i Begić ne mogu biti imenovani u Kolegijum direktora Instituta zato što zanemaruju i diskriminišu srpske žrtva rata.

On je podsjetio da je Republička organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila nekoliko puta ranije pokrenula pitanje utvrđivanja sukoba interesa Mašovića.

Izvor: SRNA