latinica  ћирилица
23/08/2017 |  13:00 ⇒ 14:32 | Autor: RTRS

Mektićev novi sukob sa Tužilaštvom BiH

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić izjavio je danas da nije u sukobu sa Tužilaštvom i Visokim sudskim i tužilačkim savjetom BiH, kao ni sa njihovim rukovodstvom, ali da i dalje smatra da Tužilaštvo BiH ništa ne radi i da nema nikakvih rezultata.
Dragan Mektić - Foto: RTRS
Dragan MektićFoto: RTRS

On tvrdi da je rukovodstvo Tužilaštva BiH "kuhinja koja radi na njegovoj diskreditaciji", jer je već po anonimnim prijavama protiv njega formirano sedam predmeta. Mektić tvrdi da je ključna ličnost u toj, kako kaže, zavjeri izvjesni Јosip Šimić, koji je na "Fejsbuku" objavio vulgarnu pjesmu o njemu i glavnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Dalidi Burzić.

"Da li je to domet Tužilaštva BiH?", upitao je Mektić na konferenciji za novinare u Sarajevu i pročitao dijelove te pjesme i pokazao dokument iz Kliničkog centra u Sarajevu sa, kako je rekao, Šimićevom dijagnozom. Tvrdi da je to lice, prema dijagnozi, oboljelo od paranoje - sumanuto stanje i da je bez saglasnosti ljekara pobjegao sa Odjeljenja psihijatrije.

"U BiH ne postoji pravna država", istakao je Mektić.

Ministar bezbjednosti BiH potvrdio je danas da su policijske agencije sinoć uhapsile lice blisko tzv. Islamskoj državi i da je rano jutros ovo lice vraćena iz BiH zbog sumnje da je došalo da svoj boravak koristi u neku terorističku aktivnost.

Govoreći o borbi protiv terorizma, Mektić je na današnjoj konferenciji za novinare najavio realizaciju projekta vrijednog 18 miliona evra, koji će BiH sprovesti u partnerstvu sa Slovenijom, radi pokretanja kampanje o podizanju javne svijesti u BiH o opasnostima od terorizma i radikalizma. Tim povodom, Mektić je za 7. i 8. septembar najavio učešće predstavnika BiH na konferenciji o bezbjednosti koja će biti održana na Brdu kod Kranja.

Izvr: SRNA