latinica  ћирилица
23/08/2017 |  16:55 ⇒ 17:57 | Autor: RTRS

Govedarica i Vuković: Istočno Sarajevo važan grad za Srpsku (VIDEO)

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica posjetio je danas gradonačelnika Istočnog Sarajeva Nenada Vukovića gdje su razgovarali o više tema.
Govedarica - Vuković - Foto: RTRS
Govedarica - VukovićFoto: RTRS

Јedna od najvažnijih je bila novi zakon o gradu Istočno Sarajevo gdje su se saglasili da je Srpskoj potrebano jako Istočno Sarajevo, kao i da Vlada u saradnji s predstavnicima grada treba da pronađe najbolje rješenje ne dirajući trenutno uređenje i budžet ovog grada.

- Konstatovali smo zajednički da prihvatamo samo ona rješenja kada je u pitanju zakon o gradu Istočno Sarajevo koja će učiniti grad jakim u svakom smislu, kako u uređenju, tako i kad je vezano za budžet - rekao je Nenad Vuković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva 

Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a, istakao je da je ovaj grad od velikog značaja za Republiku Srpsku, podrazumijevajući  da su isto tako važne i sve ostale lokalne zajednice u Srpskoj.

- Ali, ovaj grad je poseban jer u mnogoj mjeri ima različitu organizacionu strukturu, jer u njegov sastav ulazi više lokalnih zajednica - napomenuo je Govedarica.