latinica  ћирилица
23/08/2017 |  17:54 ⇒ 24/08/2017 | 08:58 | Autor: RTRS

Mićić nabavlja automobil od 120 hiljada KM!? (VIDEO)

Gradska kasa Bijeljine ne puni se planiranom dinamikom i u odnosu na plan, za prvih šest mjeseci ove godine, siromašnija je za 4,3 miliona maraka.
Bijeljina - Foto: RTRS
BijeljinaFoto: RTRS

Deficit, međutim, nije spriječio gradonačelnika Miću Mićića da kupi novi audi, vrijedan skoro 125 hiljada maraka, koji bi trebalo da bude isporučen narednih dana.

Pod izgovorom krize smanjuje se i ukida pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva, subvencije za stara lica i penzionere, ne plaćaju se doprinosi za zaposlene u opštinskim preduzećima, ali para ima za novu limuzinu. Ova vijest šokirala je majke djece s posebnim potrebama koje nisu dobile traženo povećanje pomoći za njegu bolesne djece.

I Gradski odbor SNSD-a smatra bahatim ponašanje gradonačelnika Mićića koji je, podsjećaju, u maju prošle godine audi zamijenio skupocjenim džipom plaćenim skoro 120.000 maraka. Odluku o kupovini novog automobila u vrijeme kada je Bijeljina maksimalno zadužena i ima problema s tekućom likvidnošću ocjenjuju skandaloznom. 

Nedeljko Ćorić, predsjednik SNSD-a Bijeljina, poziva gradonačelnika da opozove svoju odluku o kupovini skupocjenog automobila i da ta sredstva dodijeli najugroženijim kategorijama.

Mićić je danas bio u starom automobilu, a kupovinu novog nije komentarisao.

U Gradskoj upravi potvrđeno da je u ovoj godini planirana nabavka automobila za gradonačelnika i još pet vozila za potrebe gradskih odjeljenja. Za te namjene izdvojeno je 250.000 maraka.

Slaviša Marković, predsjednik Skupštine grada Bijeljina, kaže da su predviđena sredstva iz službe zajedničkih poslova, da je tender raspisan i da formalno pravno nema nikakvih problema.

- Ako me pitate s ljudske strane, da li je ispravno nabavljati auto tolike vrijednosti - ja lično to ne bi uradio. Stojim iza svojih riječi - naveo je Marković. 

Gradonačelnik bez komentara, kao i većina građana koja jedva sastavlja kraj s krajem.

O nabavci skupocjenog automobila obavješteni su i u udruženju "Restart", koje je počelo s potpisivanjem peticije za ograničavanje budžeta za nabavku autumobila u Vladi Srpske. Mićiću su, preko društvenih mreža, poručili da ukoliko ne povuče odluku o kupovini skupocjenog automobila, može očekivati protest ispred svoje kancelarije.

Samo Predsjedništvo BiH u voznom parku ima 34 službena vozila na koja se godišnje troši oko 350.000 maraka, dok su posljednja dva kupljena automobila marke "audi" koštala 400.000 maraka. Јedan od njih kupljen je prošle godine za srpskog člana Predsjedništva Mladena Ivanića za basnoslovnih 200.000 maraka. Dok građani stežu kaiš - funkcioneri se rasipaju. Ima li kraja?