latinica  ћирилица
23/08/2017 |  19:26 ⇒ 21:20 | Autor: RTRS

Derventa- Otvoren Sajam privrede i turizma (VIDEO)

U Derventi je svečano otvoren 12. Sajam privrede i turizma koji je okupio više od 130 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Hrvatske, Njemačke i Austrije.
Petar Đokić otvorio Sajam privrede u Derventi - Foto: RTRS
Petar Đokić otvorio Sajam privrede u DerventiFoto: RTRS

Otvarajući sajam, ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić rekao je da je Derventa sa svojom privredom i stranim investitorima stvorila veliko povjerenje za investiranje. Derventska privreda čini značajan udio u ukupnom rastu industijske proizvodnje koji je za šest mjeseci ove godine veći za 4,2 odsto, rekao je Đokić.

- Za prvih šest mjeseci BDP, po našim pokazateljima, je oko 2,2, odsto veći u odnosu na prošlu godinu i očekujemo da ćemo i imati njegov rast u konačnici kada se godina završi. Derventa je jedna od izuzetno značajnih privrednih destinacija Republike Srpske sa više od 11 odsto ukupnog izvoza Srpske - naveo je Đokić, i dodao, da Vlada podržava ovu lokalnu zajednicu.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić istakao je da su u Derventi napravili korektno privredno okruženje, koje se ogleda u odsustvu negativnosti kao što je korupcija, te da poslovanje odlikuje transparentnost.