latinica  ћирилица
24/08/2017 |  08:19 ⇒ 08:20 | Autor: RTRS

Povoljni uslovi za vožnju

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po suvim kolovozima, uz povoljne uslove za vožnju, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Prijedor - saobraćaj - Foto: RTRS
Prijedor - saobraćajFoto: RTRS

Zbog presvlačenja kolovoza na magistralnom putu M-14.1, na dionici Derventa-Žirovina, vozila saobraćaju usporeno, uz naizmjenično propuštanje. Radovi će trajati još sutra.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare u toku je sanacija klizišta, zbog čega je prolazak teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Rekonstrukcija puta izvodi se na regionalnom pravcu Bratunac-Zeleni Јadar, na području opštine Srebrenica.

Zbog izlaska mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor-Stanari, sekcija Prnjavorska petlja. Izmjene će trajati do 31. decembra.

Radi rekonstrukcije kolovoza izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu R-453, na području opštine Srebrenica. Radovi će trajati još mjesec dana.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, i R-476, dionica Ukrina-Gornja Vijaka, vozila zbog aktiviranog klizišta saobraćaju jednom trakom.

Јutros se u većem dijelu FBiH saobraćaj odvija nesmetano i bez vanrednih ograničenja.

Na magistralnom putu Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, u mjestu Osojnica, izvode se deminerski radovi, zbog čega su od 8.00 do 16.00 časova moguće povremene kraće obustave.

Za danas su najavljeni sanacioni radovi na dionici regionalnog puta Tuzla-Šibošnica, na dijelu od Јarića do Lovačkog doma, zbog čega će saobraćaj od 8.00 do 19.00 časova biti potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave u funkciji će biti alternativni pravci.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Izvor: SRNA