latinica  ћирилица
24/08/2017 |  12:50 ⇒ 13:12 | Autor: RTRS

Nacionalni park "Sutjeska"-top destinacija stranih turista (VIDEO)

Nacionalni park „Sutjeska“ najveći je i najstariji u BiH i jedan od najznačajnih na listi svjetske prirodne i kulturno-istorijske baštine. Ljepote ovog parka sve više prepoznaju brojni turisti iz cijelog svijeta, a sve češće su i u ponudi top svjetskih destinacija.
Prašuma Perućica (Foto: raftingstaridud.com) -
Prašuma Perućica (Foto: raftingstaridud.com)

Biciklizam, pješačenje, alpinizam, upoznavanje sa predjelima u kojima je netaknuta priroda. Јedno od takvih mjesta je najstarija i najočuvanija prašuma u Evropi, Perućica. Neizbježno je i planinarenje na Zelengori koju su ljubitelji nazvali „kraljicom planina“.

Maglić-najviša planina u BiH, ali i jedan od najviših bazena u Evropi neke su od posebnosti koje dobijaju najviše ocjene, što je i uticalo da bude svrstan među 25 top svjetskih destinacija.

"Turisti dolaze iz cijelog svijeta. Imamo povećanje posjeta za 18 posto u odnosu na prošlu godinu, a imamo još najava o posjetma do kraja oktobra do kada traju naši događaji", rekao je Dejan Pavlović, direktor Nacionalnog parka „Sutjeska“.

 U parku najavljuju skori završetak luksuznih vila, što će povećati smještajne kapacitete za 40 mjesta. Ističu da posebnu pažnju usmjeravaju i prema nominaciji, kojom bi trebalo da prašuma Perućica bude upisana na Uneskovu listu svjetske baštine.