latinica  ћирилица
24/08/2017 |  13:01 ⇒ 13:17 | Autor: RTRS

Srebrenica: U toku rekonstrukcija seoskih prilaznih puteva (VIDEO)

Na području opštine Srebrenica u toku je realizacija nekoliko infrastrukturnih projekata. Planiranom dinamikom teku radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju seoskih prilaznih puteva.
Asfaltiranje puteva u selima oko Srebrenice - Foto: RTRS
Asfaltiranje puteva u selima oko SrebreniceFoto: RTRS

U zaseoku Gniona, u dužini od 1,65 kilometara, asfaltiran je put. Time je obnovljena urušena putna infrastruktura i povećana bezbjednost učesnika u saobraćaju. Asfaltni put, u velikoj mjeri, olakšaće rad poljoprivrednika koji žive na ovom području.

"Stanujem ovdje od 2004. godine, i napokon smo dobili asfalt koji će nam mnogo značiti...Bilo je prašine, kad padne kiša put je pun lokvi“, ističe mještanin Rade Đokić.

„Živimo nekih desetak godina bez puta, a nismo ga imali ni prije, pomalo je popravljan, trenutno je sada urađen maksimalno. Dugo smo ga čekali, trebalo je i prošle godine da bude urađen“, kaže mještanin Luka Petrović.

Opština Srebrenica do sada je izdvojila i znatna sredstva za uređenje puteva, a plan je da ta dinamika bude nastavljena, sve dok i posljednji seljanin ne dobije put, kažu iz Opštine.

"Ono što dalje planiramo, ukoliko budemo imali novca, je da uradimo u svakom selu bar po kilometar asfaltnog puta jer smatramo da je ovo najjeftiniji put, odnosno najmanje ćemo uložiti, a najduže će trajati... ", ističe načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Do sada je u Srebrenici asfaltirano osam kilometara puta, a više od 50 kilometara makadamskih puteva sanirano je i nasuto.