latinica  ћирилица
24/08/2017 |  14:03 | Autor: RTRS

Mićić: Automobil jeste skup, moguć raskid ugovora o kupovini

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić najavio je mogućnost raskidanja ugovora o kupovini novog službenog automobila jer je saglasan s tim da je skup.
Mićo Mićić - Foto: RTRS
Mićo MićićFoto: RTRS

"Potpuno podržavam ljude iz `Restarta` koji protestuju i razumijem šta traže. Neophodno je da Vlada Srpske sačini pravila korištenja automobila - ko da ih koristi i način korištenja. Automobil `audi` koji smo imali star je 11 godina, a prešao je 500.000 kilometara", naveo je Mićić na redovnoj mjesečnoj konferenciji za novinare.

On je rekao da je tačno da je sprovedena javna nabavka za jedan automobil, od nekoliko neophodnih kabinetu gradonačelnika.

"Pokušaću da raskinem ugovor iako mi, praktično, sada koristimo automobil terenac koji je vlasništvo Vatrogasne službe. Nemamo drugi auto, a neophodan nam je, ne samo jedan novi, nego i četiri-pet manjih", rekao je Mićić.

On je rekao da Bijeljina ima stabilan budžet, da su svi korisnici na vrijeme dobili plate i da ne postoji nijedan problem što se tiče njegovog funkcionisanja.

Mićić je izjavio da je nastavljena realizacija velikih projekata - izgradnja kanalizacije, gasovoda koji bi mogao biti u funkciji za dva-tri mjeseca, kao i niz drugih projekata.

"Nastavljamo i izgradnju zgrade Centra za socijalni rad, a ovih dana smo od Ministarstva finansija Srpske dobili i ugovor koji treba da potpišemo u vezi sa uzimanjem kredita Svjetske banke iz projekta obnove od poplava u kojima je Centar bio oštećen", rekao je Mićić.

On je naveo da je u posljednjih nekoliko godina veliki problem za grad predstavljala osnovna škola u Račanskoj ulici, ali da je pronađeno rješenje.

"Učenici će u prvom polugodištu nove školske godine nastavu pohađati u bijeljinskom Domu učenika. Pripremićemo tamo pet učionica, a roditelji su saglasni sa tim. Istovremeno ćemo, prema odluci Vlade Srpske, do kraja građevinske sezone zajedno završiti novu školu na Ledincima u Račanskoj ulici", rekao je Mićić i izrazio očekivanje da će škola u funkciji biti najkasnije do proljeća sljedeće godine.

Izvor: Srna