latinica  ћирилица
24/08/2017 |  14:05 ⇒ 17:09 | Autor: RTRS

Radojičić: Utvrditi odgovornost zbog povreda bebe u vrtiću

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je potrebno utvrditi okolnosti pod kojima je jednogodišnja djevojčica izujedana u vrtiću, nakon čega je završila u bolnici, te da li postoji odgovornost i drugih lica, osim počinilaca.
Igor Radojičić - Foto: Facebook
Igor RadojičićFoto: Facebook

Radojičić je novinarima u Banjaluci rekao da ga je o događaju juče obavijestila direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Јelena Kurtinović, od koje je tražio da se utvrde kompletne okolnosti događaja, te da se prati i utvrdi zdravstveno stanje djeteta.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas je saopšteno da je banjalučka policija ispitala više osoba nakon prijave da je jedno dijete zadobilo povrede u vrtiću u Banjaluci, te hospitalizovano u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

O saznanjima tokom istrage upoznat je i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

"Tužilac je naredio da se određene osobe ispitaju u svojstvu osumnjičenih o okolnostima izvršenja krivičnih djela nepružanje pomoći i nesavjestan rad u službi, te da se nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica, te dokumentovanja predmeta, dostavi izvještaj", navedeno je u saopštenju.

Mediji su juče objavili da je jednogodišnja djevojčica izujedana u banjalučkom vrtiću "Tijana", po leđima i ušnoj resici.

Izvor: Srna